Den omtalade elbilen

Den omtalade elbilen

Elbil är en omtalad bil som är vänligare mot miljön än en vanlig bil. Bilen drivs av batterier och en elmotor istället för bränsletank. Detta gör att du måste ladda bilen i ett eluttag, som du hittar på de flesta stationer runt om i Sverige. I nödfall kan du även ladda den i ett enkelt uttag som du har hemma, men det går lite segare än vad det gör på station.

Du slipper växellåda när du kör elbil samt att du sparar många kostnader som tillkommer med en vanlig bil. Inte nog med att du blir erbjuden gratis laddning vid vissa stationer, utan i enstaka fall parkerar du även gratis inne i centrum.

Electric carsElbilarna ser olika ut och finns givetvis i olika storlekar. Det är även skillnad på kvalité, olika prestationen och hur långt den kan köra. Att rekommendera är att inte använda för mycket tjänster i bilen om du ska köra långt, då detta kan påverka körkapaciteten. En tank räcker ungefär 15 mil, men vissa har pressat upp det till 50 mil, så det beror helt på vilken slags bil du har.

För dig som kör långa sträckor är det viktigt att du räknar ut innan exakt hur långt du kör varje dag och på så sätt får du reda på ifall en tank räcker. Men det är helt klart billigare att köra elbil än vanlig, trots att inköpspriset kan vara lite högre än normalt. Pengar som du kan tjäna in genom att spela mobilt.casino och därmed få tillbaka pengarna genom att du ej behöver betala bensinpengar. Köp dig en elbil och gör en tjänst både för miljön och din plånbok som garanterat kommer tacka dig efter. Testa på den häftiga känslan av att slippa se bensinpriserna stiga och bara slappna av medan du laddar din egen elbil, oftast gratis!