Välj en fossilfri framtid

Välj en fossilfri framtid

Elbilen har ett mycket stort övertag över andra bilar när det kommer till driftmässig kostnad och ur miljöperspektiv och den som köper en elbil kommer att ha en mycket lägre kostnad när det kommer till bilen. Dessutom försöker regeringen att på så många sätt som möjligt stötta elbilar. Detta gör att de som har en elbil bland annat kan slippa trängselskatt och andra typer av skatter på grund av att de har valt att skaffa en elbil istället för en bil som släpper ut giftiga avgaser.

fossil-free futureEn elbil laddas på samma sätt som du laddar din mobil, alltså i eluttaget. Det skapar förutsättningar för att alla som har el ska kunna skaffa en elbil. Dock är det rekommenderat att man har laddningsstolpar för elbilen då detta får laddningen att gå betydligt fortare än om man väljer att ladda elbilen i vanligt eluttag. Dessutom går forskningen och utvecklingen framåt i en rasande fart vilket gör att de nya elbilarna som kommer är bättre än någonsin och har en längre sträcka som de kan köra innan dess att de behöver laddas igen.

Även om alla personer i Sverige skaffade elbilar så skulle Sverige kunna producera el till detta och om man vill göra en energibesparing så att det blir plus minus noll skulle det räcka om hushållen bytte ut till lågenergilampor eller endast kom ihåg att släppa lamporna efter sig i rummet. Det handlar därmed inte om att man behöver skapa mer el för att försörja Sveriges elbilar och om alla hade en elbil i Sverige skulle luften bli renare att andas. Genom att du skaffar en elbil så bidrar du till en bättre framtid och ser till att kommande generationer får en renare luft att andas.

Du bidrar till en bättre miljö på sikt när du väljer att införskaffa en elbil istället för en annan bil.